Mai - Lyse dager - Frihet - Solidaritet - Nasjonal gjenåpning


Nå er våren her, med lyse dager, selv om de ikke er så milde og varme som vi gjerne vil. Så er heller ikke denne våren som andre vårer vi har opplevd. Vi er litt reserverte, litt bekymret, litt ekstra trette, litt ekstra slitne på kropp og sjel. Derfor gjør vi nå klokt i å bruke de fine vårdagene vi får til å komme oss ut i frisk luft, så noen blomsterfrø eller grønnsaksfrø. Plante noen trær, busker eller blomster. Så litt ekstra, kjøpt noen ekstra blomster og gi til noen du tenker trenger en oppmuntring i tiden vi går inn i nå. 

 

1. mai minner oss også om at vi alle trenger å stille opp for hverandre, for rettferdighet i arbeidsliv og samfunn. Ikke minst utfordrer den kristne solidaritetstanken oss om å være solidariske mot de sårbare i blant oss. Det er mange som trenger en ekstra drahjelp for å komme tilbake til den trygge og gode hverdagen igjen. I stedet for at vi nå pøser på med samlinger, møter og aktiviteter i den fasen vi er i nå i gjennåpningen av Norge etter koronapandemien, så er det viktigere enn noen gang at vi står skulder ved skulder med dem som trenger oss mest nå. Tenk gjennom det og jeg er sikker på at du har noen i din bekjentskapskrets som du kan bety en forskjell for i forsommerukene vi har framfor oss. Vi har i over et år vist omsorg ved å holde avstand, nå er snart tiden inne til å vise omsorg i passelige prosjoner med nærvær. En og en, to og to...med de regler og råd om smittevern som vi er så kjent med.

Brødrene, Gutter, Hengivenhet, Barn

 

I mai ferier vi vår frihet og vi feirer vår nasjonaldag. Vi trenger feiring nå, vi har vært flinke til å begrense våre kontakter, til å holde aktiviteten i Kirken og ellers i samfunnet nede. Nå er tiden til å feire at vi igjen snart skal få vår frihet tilbake, samtidig er ikke tiden inne for egoistisk frihetsutøvelse i full skala. Men gjerne hente inspirasjon av den velkjente GYLNE REGEL som Jesus selv lært oss: "ALT dere vil at andre skal gjøre mot dere, det skal også dere gjøre mot dem." Matt 7;12

Tilbake